در دنیای امروز که دورکاری به یک ضرورت تبدیل شده است، امنیت شبکه و دسترسی مطمئن به اطلاعات از بیرون سازمان، بیش از پیش اهمیت یافته است. شرکتها و سازمانها با اتخاذ راهکارهای امنیتی مناسب، نهتنها میتوانند از دادههای خود محافظت کنند، بلکه بهرهوری کارکنان را نیز در شرایط دورکاری حفظ نمایند. نرمافزارهای اتوماسیون اداری نقش کلیدی در این میان ایفا میکنند.
نرمافزار سازمانی یکپارچه، با بهرهگیری از فناوریهای تحت وب، دسترسی آسان و امن کارکنان را به اطلاعات فراهم میآورد. این سیستمها با ارائه رابطهای کاربری کاربرپسند، امکان دسترسی به اطلاعات را از هر مکانی میسر میسازند. این ویژگیها باعث شده است که این نرمافزارها به عنوان ابزاری ضروری برای دورکاری در نظر گرفته شوند.
بسیاری از شرکتها، پیش از همهگیری کرونا، با رعایت پروتکلهای امنیتی، دسترسی به نرمافزارهای خود را از خارج از سازمان فراهم کرده بودند. این نرمافزارها با ارائه گزینههای مختلف دسترسی، به مدیران شبکه اجازه میدهند تا بهترین روش پیادهسازی را انتخاب کنند.
با توجه به افزایش تقاضا برای راهاندازی دسترسی امن از بیرون سازمان، تصمیم گرفتیم تا مروری بر روشها و ایدههای موجود داشته باشیم تا به مشتریان در این زمینه کمک کنیم.
پیشنیازهای کلیدی برای برقراری امنیت شبکه و دسترسی امن از راه دور
برای دسترسی امن به نرمافزارهای سازمانی از خارج از شبکه، رعایت الزامات امنیتی ضروری است. این الزامات شامل پیادهسازی سیاستهای امنیتی مناسب در شبکه سازمان و اطمینان از امنیت فیزیکی آن میشود.
بهعنوان مثال، در شبکه داخلی، استفاده از نرمافزارهای آنتیویروس بهروز، بهروزرسانی سیستمعاملها و محدود کردن دسترسی کاربران به نصب نرمافزار، از جمله اقداماتی است که امنیت شبکه را افزایش میدهند. همچنین، محدود کردن دسترسی به اطلاعات ورود کاربران و نظارت بر فعالیتهای آنها، از طریق مرکز مدیریت، میتواند از بروز مشکلات امنیتی جلوگیری کند. اما هنگامی که دسترسی به شبکه از خارج از سازمان برقرار میشود، باید اقدامات امنیتی بیشتری در نظر گرفته شود.

افزایش امنیت شبکه: راهکارهای اتصال از راه دور
قبل از هر اقدامی، اطمینان از امنیت نرمافزارهای مورد استفاده ضروری است. نرمافزاری که استانداردهای امنیتی مانند OWASP را رعایت نکند، ایمنسازی آن با استفاده از تجهیزات امنیتی یا اعمال سیاستهای سختگیرانه برای کاربران، دشوار یا حتی غیرممکن خواهد بود.
با رعایت استانداردهای امنیتی، نرمافزار سازمانی یکپارچه چارچوبی امن برای تمام نسخهها ارائه میدهد. این استانداردها در تمام لایههای نرمافزار، از زیرساخت تا وب، لحاظ میشوند. با این حال، بسیاری از تنظیمات امنیتی نیازمند اعمال تنظیمات در سیستمعامل سرور، IIS، SQL Server و حتی مرکز مدیریت است.
از آنجا که اعمال این تنظیمات مستلزم رعایت پیشنیازهایی در شبکه و دستگاههای کاربران است، این تنظیمات بهطور پیشفرض در همه سرورها اعمال نمیشوند. این تنظیمات پس از تایید کارفرما و کنترل پیشنیازها، توسط تیم فنی انجام میشوند.
بهرهگیری از محصولات موبایلی برای دورکاری
در شرایط کنونی، دورکاری و کاهش رفتوآمدها اهمیت زیادی دارد. مشتریان میتوانند از امکانات محصولات موبایلی برای انجام فرآیندهای اداری خود استفاده کنند.
این اپلیکیشنها با ارائه ابزارهای کاربردی بر روی سیستمعاملهای اندروید و iOS، امکان دسترسی به فرآیندهای اداری مختلف را از طریق موبایل فراهم میکنند، و به این ترتیب، دورکاری را در سازمانها و شرکتها تسهیل میکنند. این اپلیکیشنها شامل موارد زیر هستند:
- دیدگاه
- مکاتبات
- پیشخوان
- جلسات
- انباردار
- جمعدار
در این مقاله، تلاش کردیم تا راههای مختلفی را برای دسترسی به اینترنت و اینترانت بررسی کنیم. اما به یاد داشته باشید که امنیت مطلق وجود ندارد و همواره باید در جهت افزایش امنیت تلاش کرد. روشهای ارائه شده ممکن است به تنهایی کافی نباشند و ترکیبی از آنها، بهترین راهحل است.
برای آشنایی بیشتر با این موضوع، پیشنهاد میکنیم در وبینار «امنیت و پایداری سیستمها» شرکت کنید. در این وبینار به موارد زیر پرداخته میشود:
- HTTPS و تهیه گواهیهای SSL استاندارد و معتبر برای وبسرورها
- Hardening و افزایش امنیت سیستم عامل
- راهکار حفظ امنیت شبکه و بازکردن دسترسی امن از بیرون با استفاده از NAT-Router
- راهکار حفظ امنیت شبکه و بازکردن دسترسی امن از بیرون با استفاده از Firewall
- حفظ امنیت شبکه با استفاده از سرور واسط فقط برای Reverse Proxy
- بازکردن دسترسی امن از بیرون با استفاده از سرور وب مستقل
- راهکار حفظ امنیت شبکه با استفاده از WAF
- دسترسی امن از بیرون با استفاده از WAFهای آنلاین و ابری
- حفظ امنیت در شبکه با استفاده از زیرساختهای VPN
ثبت نام در وبینار امنیت و پایداری سیستمها

ارسال پاسخ