در دنیای امروز، توسعهی اپلیکیشنهای موبایلی و نرمافزارهای کامپیوتری، راهی نوین برای کسب درآمد ایجاد کرده است. آیا تاکنون به این موضوع فکر کردهاید که چرا بسیاری از نرمافزارهایی که روزانه با آنها سروکار داریم، با محدودیتهایی همراه هستند؟ چرا بخشی از امکانات و خدمات در زمینههای کامپیوتر، موبایل و کنسولهای بازی، بهصورت گیفت کارت در اختیار کاربران قرار میگیرد؟
پاسخ به این سوال و سوالات مشابه، در درک استراتژی کسب درآمد سازندگان نهفته است. هدف از این محدودیتها در بازیها و نرمافزارها، ترغیب کاربران به خرید نسخهی اصلی یا پرداختهای درون برنامهای است. به عبارت سادهتر، توسعهدهندگان این برنامهها، قابلیتهای اساسی را حذف کرده و در ازای پرداخت هزینه، آنها را در اختیار کاربر قرار میدهند.
بر همین اساس، پلتفرمهایی نظیر کنسولهای بازی، نرمافزارهای کامپیوتری و موبایلی، خدمات خود را از طریق گیفت کارت ارائه میدهند. کاربران با تهیهی گیفت کارت متناسب با نیاز خود، از خدمات کامل این پلتفرمها بهرهمند میشوند. خرید گیفت کارت، طیف وسیعی از برنامهها و بازیها را پوشش میدهد. در ماههای اخیر، بیشترین تقاضا مربوط به گیفت کارتهای پلیاستیشن و استیم بوده است. با توجه به کارایی و مزایای این کارتها، در ادامه به بررسی نحوهی عملکرد و نکات مهم در خرید انواع گیفت کارت، از جمله PSN، استیم، آیتونز و غیره، میپردازیم.
روشهای کسب درآمد اپلیکیشنها با استفاده از گیفت کارت
پیش از آشنایی با نکات مربوط به خرید گیفت کارت، لازم است با شیوههای کسب درآمد اپلیکیشنها از این طریق آشنا شوید. اپلیکیشنهای موبایلی و نرمافزارهای کامپیوتری، از سه طریق مختلف امکانات و خدمات خود را ارائه داده و درآمد کسب میکنند. در روش اول، بازی یا نرمافزار بهطور مستقیم به فروش میرسد و هزینهی آن توسط خریدار به حساب شرکت سازنده واریز میشود.
در روش دوم، برنامه یا بازی بهصورت محدود در دسترس کاربران قرار میگیرد. کاربران تنها به بخشهایی از خدمات و امکانات دسترسی دارند. با استفاده از گیفت کارت، فرآیند خرید درون برنامهای انجام شده و امکانات کامل در اختیار کاربر قرار میگیرد. خرید گیفت کارت استیم و PSN از این دسته هستند و تاکنون، درآمد قابل توجهی را برای هر دو طرف به ارمغان آوردهاند.
در روش سوم، دانلود، خرید و نصب اولیهی اپلیکیشنها رایگان است. اما برای فعالسازی و استفاده از امکانات، نیاز به تهیهی گیفت کارت وجود دارد. با خرید و استفاده از قابلیتهای آن، میتوانید به تمامی بخشهای نرمافزار یا بازی دسترسی داشته باشید.
آشنایی با نحوهی کارکرد گیفت کارت
اگر قصد خرید گیفت کارت را دارید، درک نحوهی عملکرد آن ضروری است. این اطلاعات، تصمیمگیری را هنگام خرید گیفت کارت آیتونز، استیم، پلیاستیشن و سایر موارد، آسانتر میکند. این کارتها توسط شرکتهای سازنده شارژ میشوند. پس از پرداخت هزینه، گیفت کارت در اختیار کاربر قرار میگیرد. هر کارت، بسته به نوع شرکت سازنده و نرمافزارهای موجود، کاربردهای متفاوتی دارد. بنابراین، مصرفکنندگان باید به این نکته توجه ویژهای داشته باشند و سپس اقدام به خرید گیفت کارت مورد نیاز خود کنند.
کاربردهای اصلی گیفت کارت در سراسر جهان
گیفت کارتها به دلیل کارایی و عملکرد مناسب، کاربردهای متنوعی دارند. هر یک از آنها برای فعالسازی برنامهها یا بازیهای خاصی طراحی شدهاند. از جمله کاربردهای اصلی گیفت کارتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) تهیهی نرمافزارهای پولی
همانطور که پیشتر اشاره شد، بسیاری از اپلیکیشنهای موبایلی و نرمافزارهای کامپیوتری پولی هستند و برای بهرهمندی از تمام امکانات آنها، باید خریدهای درون برنامهای انجام شود. در این راستا، شرکتهای سازنده نرمافزارها، اقدام به ارائهی گیفت کارتهای اختصاصی کردهاند. کاربران با خرید این کارتها، نرمافزارهای مورد نیاز خود را فعال میکنند. بهعنوان مثال، خرید گیفت کارت آیتونز توسط دارندگان گوشیهای اپل انجام میشود. زیرا شرکت اپل برای سهولت دسترسی به نرمافزارها، این نوع گیفت کارت را برای کاربران خود در نظر گرفته است و شاهد افزایش تقاضا برای این کارتها در میان کاربران ایرانی هستیم.
۲) خرید آیتمها و قابلیتهای مختلف در بازیها
با توجه به افزایش تعداد گیمرها در موبایل و کامپیوتر، مالکان کنسولهای بازی (ایکسباکس، پلیاستیشن و …) بخشی را برای خریدهای درونبرنامهای در نظر گرفتهاند. گیمرها با استفاده از گیفت کارت، آیتمها و امکانات درون بازی را خریداری کرده و برای پیشرفت در مراحل مختلف از آن استفاده میکنند. از جمله خریدهای درون برنامهای که با استفاده از گیفت کارت انجام میشود، میتوان به خرید لباس، اسلحه، جم (سکه) و الماس اشاره کرد. در این زمینه، خرید گیفت کارت استیم و PSN بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص داده است که نشاندهندهی اهمیت و جایگاه گیفت کارت در بازیها است.
۳) خرید اشتراکهای Premium
برخی از نرمافزارها، مانند اسپاتیفای، دارای اشتراکهای ساده و پرمیوم هستند. اشتراکهای ساده بهصورت رایگان یا با هزینهی اندک در دسترس قرار دارند. اما خرید اشتراکهای پرمیوم مستلزم پرداخت هزینه است. این امکان توسط شرکتهای سازنده، در قالب گیفت کارت به کاربران ارائه میشود.
۴) خرید اشتراک Apple Music و سایر قابلیتهای آن
گوشیهای اپل، از جمله محصولات پرطرفدار و گرانقیمت در بازار هستند. دسترسی به قابلیتهای این گوشی هوشمند، نیازمند پرداخت هزینه است. برای مثال، بخش موسیقی گوشیهای اپل خدمات متنوعی را ارائه میدهد. برای خرید اشتراک اپل موزیک، از گیفت کارت استفاده میشود و فعالسازی امکانات این تلفن همراه نیز از طریق این کارت انجام میگیرد.
سخن پایانی
در این مقاله، تلاش کردیم شما را با اهمیت، نحوهی عملکرد و کاربردهای گیفت کارت آشنا کنیم. امیدواریم با مطالعهی این مطالب، گیفت کارت مناسب با نیاز خود را انتخاب کرده و از آن بهرهمند شوید؛ چه یک کاربر نرمافزار باشید و چه یک گیمر که از کنسولهای بازی استفاده میکنید. استفادهی صحیح و بهجا از این کارتها، نیاز شما به امکانات و قابلیتهای انواع بازی و نرمافزار را برطرف میسازد.
ارسال پاسخ