آیا شما هم از طرفداران پروپاقرص گوشیهای شیائومی هستید و کیفیت دوربین برایتان اهمیت ویژهای دارد؟ اگر پاسخ مثبت است، این مقاله برای شما نوشته شده است. در این مطلب، به بررسی دقیق و مقایسه تخصصی دوربینهای بهکار رفته در گوشیهای مختلف شیائومی میپردازیم، تا بتوانید بهترین انتخاب را با توجه به نیازهای خود داشته باشید.
مقایسه دوربین: نگاهی به محبوبترین گوشیهای میانرده شیائومی
گوشیهای میانرده شیائومی به دلیل ارائهی فناوریهای نوین با قیمتی رقابتی، همواره مورد توجه کاربران قرار داشتهاند. در این بخش، به بررسی و مقایسه دوربینهای بهکار رفته در این گوشیها میپردازیم.
بررسی دوربین ردمی نوت 10
ردمی نوت 10 با بهرهگیری از 4 دوربین اصلی، تجربهی عکاسی متنوعی را ارائه میدهد. این گوشی شامل دوربینهای ماکرو، عمقسنج، اولتراواید و واید است. همچنین یک دوربین سلفی نیز در این گوشی تعبیه شده است:
- دوربین واید: حسگر 48 مگاپیکسلی با اندازهی 1/2.0 اینچ، اندازهی پیکسل 0.8 میکرومتر، لنز واید 26 میلیمتری با دیافراگم f/1.79 و فوکوس خودکار تشخیص فاز. این دوربین فاقد لرزشگیر اپتیکال است.
- دوربین فوق عریض: حسگر 8 مگاپیکسلی با اندازهی 1.4 اینچ، اندازهی پیکسل 1.12 میکرومتر، لنز اولتراواید با زاویه دید 118 درجه و دیافراگم f/2.2. این دوربین فاقد فوکوس خودکار و لرزشگیر تصویر است.
- دوربین ماکرو: حسگر 2 مگاپیکسلی، لنز با دیافراگم f/2.4. این دوربین فاقد فوکوس خودکار است.
- دوربین عمقسنج: حسگر 2 مگاپیکسلی، لنز با دیافراگم f/2.4.
- دوربین سلفی: حسگر 13 مگاپیکسلی و 1/3.1 اینچ، اندازهی پیکسل 1.12 میکرومتر، لنز واید 29 میلیمتری با دیافراگم f/2.5. این دوربین فاقد فوکوس خودکار و لرزشگیر تصویر است.
دوربین اصلی این گوشی از لرزشگیر نوری بهرهمند نیست، اما از حالت شب (Night Mode) پشتیبانی میکند. برای دستیابی به بهترین نتایج در عکاسی با لنز تلهفوتو، پیشنهاد میشود سوژهها را در فاصلهی 3 تا 10 سانتیمتری قرار دهید.
بررسی دوربین می 11 لایت
در می 11 لایت، لنز عمقسنج حذف شده و بهجای آن از سه دوربین ماکرو، اولتراواید و واید استفاده شده است:
- دوربین واید: حسگر 64 مگاپیکسلی 97 .1/1 اینچ S5KGW3 سامسونگ، اندازهی پیکسل 0.7 میکرومتر، لنز واید 26 میلیمتری با دیافراگم f/1.8 و فوکوس خودکار تشخیص فاز. این دوربین فاقد لرزشگیر اپتیکال است.
- دوربین فوق عریض: حسگر 8 مگاپیکسلی و 1/4 اینچ IMX355 سونی، اندازهی پیکسل 1.12 میکرومتر، لنز اولتراواید با زاویه دید 119 درجه و دیافراگم f/2.2. این دوربین فاقد فوکوس خودکار و لرزشگیر تصویر است.
- دوربین ماکرو: حسگر 5 مگاپیکسلی و 1/5.0 اینچ، لنز با دیافراگم f/2.4 و فوکوس خودکار.
- دوربین سلفی: حسگر 16 مگاپیکسلی و 1/3 اینچ IMX471 سونی، اندازهی پیکسل 1.0 میکرومتر، لنز واید 25 میلیمتری با دیافراگم f/2.5. این دوربین فاقد فوکوس خودکار و لرزشگیر تصویر است.
لنز اصلی این گوشی قادر است تا زاویه 119 درجه را پوشش دهد. بهطور کلی، تصاویر ثبتشده با این گوشی از نظر رنگ و جزئیات، کیفیت خوبی دارند. در عکسهای گرفته شده با لنز فوق عریض، علاوه بر کیفیت و رنگ مناسب، زاویه دید وسیعی نیز وجود دارد و میزان نویز در آنها کم است. عکسهای ماکرو در می 11 لایت، حرفهای نیستند، اما فوکوس مناسب، سایه افتادن روی سوژهها را کاهش میدهد. عملکرد دوربین می 11 لایت در نور شب نیز قابل قبول است.
بررسی دوربین می 10 تی
شیائومی Mi 10T مجهز به سه دوربین است که با طراحی متمایزی در قاب پشتی قرار گرفتهاند. دوربین این گوشی امکان ثبت تصاویر عریض با زاویه 123 درجه را فراهم میکند. همچنین، قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 8K، این گوشی را در میان معدود مدلهایی قرار میدهد که از این ویژگی پشتیبانی میکنند. عملکرد دوربین اصلی و سلفی این مدل در نور کافی، رضایتبخش است، اما ممکن است در نور کم، کیفیت مطلوب را نداشته باشد.
- دوربین واید: حسگر 64 مگاپیکسلی و 1/1.73 اینچ IMX682 سونی، اندازهی پیکسل 0.8 میکرومتر، لنز واید 26 میلیمتری با دیافراگم f/1.9 و فوکوس خودکار تشخیص فاز. این دوربین فاقد لرزشگیر اپتیکال است.
- دوربین اولتراواید: حسگر 13 مگاپیکسلی و 1/3.06 اینچ، اندازهی پیکسل 1.12 میکرومتر، لنز اولتراواید با زاویه دید 123 درجه و دیافراگم f/2.4. این دوربین فاقد فوکوس خودکار و لرزشگیر تصویر است.
- دوربین سلفی: حسگر 20 مگاپیکسلی و 1/3.4 اینچ، اندازهی پیکسل 0.8 میکرومتر، لنز واید 27 میلیمتری با دیافراگم f/2.2. این دوربین فاقد فوکوس خودکار و لرزشگیر تصویر است.
- دوربین ماکرو: حسگر 5 مگاپیکسلی و 1/5.0 اینچ، لنز با دیافراگم f/2.4 و فوکوس خودکار.
بررسی دوربین پوکو ایکس 3
شیائومی Poco X3 از یک دوربین چهارگانه با کیفیت عالی بهره میبرد، که میتواند با بسیاری از گوشیهای بالارده رقابت کند.
- دوربین واید: حسگر 64 مگاپیکسلی، اندازهی سنسور 1/2 اینچ، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، اندازهی پیکسل 0.8 میکرومتر، f/1.8
- دوربین فوق عریض: حسگر 13 مگاپیکسلی، پوشش 119 درجه، دیافراگم f/2.2، لنز 13 میلیمتر و پیکسلهای 1.0 میکرومتر
- دوربین ماکرو: حسگر 2 مگاپیکسلی، دیافراگم f/2.4، فاقد فوکوس خودکار، پیکسل 1.75 میکرومتر
- دوربین سلفی: حسگر 20 مگاپیکسلی
- دوربین عمقسنج: حسگر 2 مگاپیکسلی، دیافراگم f/2.4
از قابلیتهای دوربین این مدل میتوان به فلاش دوگانهی LED، HDR و پانوراما اشاره کرد. دوربین این گوشی امکان فیلمبرداری 4K را نیز فراهم میکند. در مقایسه با سایر گوشیهای میانرده شیائومی، Poco X3 جایگاه ویژهای دارد.
مقایسه دوربین در گوشیهای پرچمدار شیائومی
در میان گوشیهای پرچمدار شیائومی، تفاوتهای قابل توجهی در کیفیت دوربین وجود دارد. در ادامه، به بررسی این تفاوتها در مدلهای محبوب میپردازیم.

بررسی دوربین Mi 10 pro
Mi 10 pro از نظر کیفیت دوربین، توانسته است رقبای قدرتمندی همچون آیفون 11 پرو مکس، هواوی میت 30 پرو و حتی گلکسی اس 20 اولترا سامسونگ را پشت سر بگذارد. از جمله ویژگیهای برجستهی دوربینهای این مدل، میتوان به تعادل عالی در رنگ سفید و شفافیت تصاویر در شرایط نوری مختلف اشاره کرد.
- دوربین واید: 108 مگاپیکسل، اندازهی سنسور 1/1.33 اینچ، لرزشگیر اپتیکال تصویر، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، دیافراگم f/1.7
- دوربین فوق عریض: 20 مگاپیکسل، 13 میلیمتری، f/2.2
- دوربین ماکرو: 12 مگاپیکسل، مخصوص پرتره، اندازهی پیکسل 1.4 میکرومتر، اندازهی سنسور 1/2.55 اینچ، فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، زوم اپتیکال 2 برابر، f/2.0
- لنز ثانویه: 8 مگاپیکسل (تلهفوتو، اندازهی پیکسل 1.0 میکرومتر، فوکوس لیزری، لرزشگیر اپتیکال تصویر، زوم اپتیکال هیبریدی 10 برابر، f/2.0)
این مدل مجهز به حالت ویدیویی Vlog است که با قالبهای متنوع، انیمیشنهای جذاب و قابلیتهای دیگر، به کاربران امکان میدهد تا خلاقیت خود را در ساخت ویدیو به نمایش بگذارند.
دوربین سلفی این گوشی 20 مگاپیکسل بوده و از حالت پانوراما با زاویه دید گسترده پشتیبانی میکند. با استفاده از این قابلیت، میتوانید با حرکت دادن گوشی و ثبت سه عکس، یک عکس پانورامای بزرگ تهیه کنید.
بررسی دوربین Mi 10 Ultra
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد Mi 10 Ultra، قابلیت زوم 120 برابری دوربین آن است! اگرچه زوم اپتیکال به 5 برابر محدود میشود، اما دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی و هوش مصنوعی، باقی کار را انجام میدهند. بر اساس نظرات کاربران، کیفیت تصاویر در بزرگنماییهای بالا، کاهش چندانی ندارد.
- دوربین واید: 48 مگاپیکسل، اندازهی پیکسل 1.2 میکرومتر، اندازهی سنسور 1/1.32 اینچ، لنز 25 میلیمتری، f/1.9، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر
- دوربین تلهفوتو: 48 مگاپیکسل، لنز پریسکوپ 120 میلیمتری، اندازهی سنسور 1/2.0 اینچ، اندازهی پیکسل 0.8 میکرومتر، f/4.1، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر، زوم اپتیکال 5 برابر، زوم هیبریدی 120 برابر
- دوربین تلهفوتو ثانویه: 12 مگاپیکسل، لنز 50 میلیمتری تلهفوتو، اندازهی سنسور 1/2.55 اینچ، اندازهی پیکسل 1.4 میکرومتر، فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، زوم اپتیکال 2 برابر، f/2.0
- دوربین فوق عریض: 20 مگاپیکسل، لنز 12 میلیمتری فوقعریض با پوشش 128 درجه، اندازهی سنسور 1/2.8 اینچ، اندازهی پیکسل 1.0 میکرومتر، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، f/2.2
شیائومی می 10 اولترا، تصاویری با کنتراست بالا ثبت میکند و تعادل رنگ سفید را بهخوبی حفظ میکند. این گوشی قابلیتهای گستردهای در پردازش تصاویر دارد، اما شارپ کردن تصاویر بهصورت ملایم انجام میشود، که باعث میشود تصاویر، ظاهری طبیعی داشته باشند.
کدام گوشی شیائومی بهترین دوربین را دارد؟

دوربین شیائومی می 11 اولترا، در وبسایت DxOMark، که یکی از معتبرترین مراجع رتبهبندی دوربین گوشیها است، در صدر جدول قرار دارد. طبق آمار این سایت، دوربین این گوشی در عکاسی امتیاز 148، در زوم امتیاز 100 و در کیفیت ویدیو امتیاز 117 را کسب کرده است.
این گوشی از یک دوربین 50 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 بهره میبرد که در کنار آن، یک دوربین اولتراواید 48 مگاپیکسلی با زاویه 128 درجه نیز وجود دارد. همچنین، شیائومی برای تکمیل این مجموعه، یک دوربین 48 مگاپیکسلی با قابلیت زوم 5 برابر را نیز در این گوشی تعبیه کرده است.
شیائومی می 11 اولترا قادر است با استفاده از هر سه دوربین پشتی، ویدیوهایی با کیفیت 8K ثبت کند. یکی از ویژگیهای جالب این گوشی، وجود نمایشگر دوم در کنار دوربینهای اصلی است. با استفاده از این نمایشگر، میتوانید از دوربینهای اصلی برای ثبت سلفی و عکسهای دستهجمعی استفاده کنید.
هنگام عکاسی در شب، تنظیمات دوربین بهطور خودکار به حالت شب تغییر میکند و در نتیجه، عکسهای باکیفیتی ثبت میشوند. در عکسهای پرتره، جداسازی سوژه از پسزمینه بهخوبی انجام میشود، که این امر به دلیل وجود سنسور مدت پرواز (ToF) است.
سخن پایانی
اگرچه سختافزار بهکار رفته در بسیاری از گوشیهای میانرده و پرچمدار شیائومی مشابه است، اما هر کدام تجربهی عکاسی منحصربهفردی را ارائه میدهند. اکنون، پس از مطالعهی این مقایسه، نظر شما چیست؟ کدام گوشی شیائومی را برای عکاسی انتخاب میکنید؟
ارسال پاسخ