گوگل ادز: دروازهای به سوی تبلیغات مؤثر در گوگل
- گوگل ادز چیست؟
- اهمیت حضور در نتایج بالای گوگل
- مقایسه گوگل ادز و سئو
- مزایای کلیدی استفاده از گوگل ادز
- راهنمای شروع کار با گوگل ادز
آیا میخواهید با دنیای تبلیغات گوگل آشنا شوید؟ در این مقاله، به بررسی جامع Google Ads یا همان گوگل ادز میپردازیم و تمامی جنبههای آن را مورد بررسی قرار میدهیم. از چیستی این سرویس تا مزایا و نحوه استفاده از آن، همه را در این راهنما خواهید یافت.
مقدمهای بر گوگل ادز
به زبان ساده، گوگل ادز سیستمی است که به شما امکان میدهد با پرداخت هزینه، وبسایت خود را در صفحه نتایج جستجوی گوگل به نمایش بگذارید. این سیستم تبلیغاتی در سال 2000 به گوگل اضافه شد و از آن زمان، به یکی از قدرتمندترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال تبدیل شده است.
در این مقاله، شما را با زوایای مختلف این سرویس بینظیر آشنا خواهیم کرد تا بتوانید از آن به بهترین نحو استفاده کنید.
آشنایی کامل با گوگل ادز
گوگل ادز (Google Ads)، که قبلاً با نام Google AdWords شناخته میشد، یک پلتفرم تبلیغاتی است که توسط گوگل ارائه میشود. با استفاده از این سرویس، شما میتوانید با پرداخت هزینه، تبلیغات خود را در صفحه نتایج جستجوی گوگل و همچنین در وبسایتها و اپلیکیشنهای همکار گوگل به نمایش بگذارید.
تبلیغات گوگل ادز یکی از بهترین ابزارها برای بازاریابی دیجیتال است. تصور کنید که دقیقاً به مخاطبانی دسترسی پیدا میکنید که به دنبال محصولات یا خدمات شما هستند. این یعنی، بازاریابی هدفمند و افزایش شانس تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان.
هنگامی که شما یک وبسایت راهاندازی میکنید و میخواهید در فضای آنلاین حضور داشته باشید، دسترسی به مخاطبان هدف، یکی از مهمترین اهداف شما خواهد بود. شما میتوانید از دو طریق به این هدف برسید:
- بازاریابی سنتی: شما به دنبال مخاطب میروید و با تبلیغات در سایتهای مختلف، آنها را به سمت وبسایت خود هدایت میکنید.
- بازاریابی هدفمند: شما کاری میکنید که مخاطب به دنبال شما بگردد. با قرار گرفتن در نتایج جستجوی گوگل، زمانی که مخاطب عبارت کلیدی مرتبط با کسبوکار شما را جستجو میکند، به وبسایت شما هدایت میشود.
گوگل ادز این امکان را به شما میدهد تا با استفاده از روش دوم، بهصورت هدفمند با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید.
چرا باید وبسایت شما در نتایج بالای گوگل نمایش داده شود؟
قبل از هر چیز، باید بدانید که چرا حضور در نتایج بالای گوگل تا این حد اهمیت دارد. مخاطبان شما هر روز در حال جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکار شما هستند. اگر وبسایت شما در نتایج جستجو نمایش داده نشود، به راحتی به وبسایت رقبایتان مراجعه میکنند و از آنها خرید میکنند.
با نگاهی به آمار و تعداد جستجوهای کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکار خود در گوگل، متوجه خواهید شد که این پلتفرم، بستری بینظیر برای آگاهیرسانی به مشتریان و افزایش فروش است.
صفحه اول گوگل، مانند این است که شما یک فروشگاه در بهترین نقطه شهر داشته باشید. همیشه در دید و دسترس هستید. به همین دلیل، رسیدن به صفحه اول گوگل، آرزوی هر کسبوکاری است و رقابت برای دستیابی به آن بسیار شدید است.
نکته مهم این است که هدف شما، فقط رسیدن به صفحه اول گوگل است. چرا که معمولاً، افرادی که عبارتی را جستجو میکنند، به صفحات بعدی نمیروند و روی یکی از لینکهای صفحه اول کلیک میکنند.
پس، بودن در صفحه دوم، با بودن در صفحه دهم، تفاوتی ندارد. مهم، حضور در صفحه اول و قرار گرفتن در معرض دید مخاطبان است.
سئو یا گوگل ادز: کدام یک برای شما مناسب است؟
برای رسیدن به صفحه اول گوگل، دو راه پیش روی شماست: سئو (SEO) و استفاده از سرویس گوگل ادز. اما کدام یک بهتر است؟
زمانی که شما صفحات وبسایت خود را سئو میکنید، در واقع به بهینهسازی محتوا، کُدها و سایر عوامل فنی میپردازید. این کار باعث میشود وبسایت شما در نظر کاربران و خزندههای گوگل، بهتر دیده شود.
مزیت سئو، هزینهبر نبودن آن است (البته نیازمند صرف زمان و انرژی است). اما این فرآیند، زمانبر است. در مسیر سئو، ممکن است با چالشهای مختلفی روبهرو شوید و رتبه وبسایت شما، بارها تغییر کند.
در مقابل، سرویس گوگل ادز قرار دارد که شما را فوراً به صفحه اول میبرد، بدون نیاز به صرف زمان و مواجهه با چالشها. تنها با پرداخت هزینه، میتوانید رتبههای بالای گوگل را به دست آورید.
حال، کدام روش را انتخاب کنیم؟ این موضوع کاملاً به شما بستگی دارد. آیا میخواهید سریعاً در نتایج جستجو حضور داشته باشید؟ گوگل ادز انتخاب مناسبی است. آیا نمیخواهید برای حضور در گوگل هزینه کنید؟ سئو گزینه بهتری است.
اگر امکان استفاده از هر دو روش را دارید، توصیه میشود از هر دو استفاده کنید. از همان ابتدا، سئو را شروع کنید تا در بلندمدت، صفحات وبسایت شما در نتایج بسیاری از جستجوها در رتبههای بالا قرار گیرند. در کنار آن، از گوگل ادز استفاده کنید تا از همان روز اول، به درآمد برسید.
مزایای برجسته گوگل ادز
استفاده از گوگل ادز میتواند مزایای بینظیری برای کسبوکار شما داشته باشد که برخی از آنها را تنها با استفاده از این سیستم میتوانید متوجه شوید. اگر یک بار از گوگل ادز استفاده کنید، احتمالاً باز هم به سراغ این سرویس خواهید رفت؛ البته به شرطی که از آن به درستی و اصولی استفاده کنید. در غیر این صورت، تنها پول خود را هدر دادهاید.
در ادامه، سه مزیت اصلی گوگل ادز را بررسی میکنیم:
- سرعت: گوگل ادز در مقایسه با سئو، نتایج سریعتری را ارائه میدهد که این میتواند یک مزیت عالی برای کسانی باشد که به دنبال بازدهی سریع هستند.
- هدفمندی: گوگل ادز به شما امکان میدهد تا گروههای هدف خود را بهدقت مشخص کنید.
- PPC: گوگل ادز یک سیستم تبلیغاتی PPC (پرداخت به ازای کلیک) است.
هدفمندی در گوگل ادز
این مزیت به تنهایی میتواند دلیلی کافی برای استفاده از گوگل ادز باشد. شما میتوانید تعیین کنید که تبلیغات شما به چه افرادی با چه ویژگیهایی نمایش داده شود.
شما میتوانید سن، علایق، جنسیت و حتی موقعیت جغرافیایی مخاطبان خود را مشخص کنید. بنابراین، توصیه میشود قبل از راهاندازی کمپین گوگل ادز، پرسونای مخاطب خود را طراحی کنید.
بهعنوان مثال، اگر محصولی را میفروشید که مناسب بانوان 20 تا 30 ساله است، میتوانید تبلیغات گوگل ادز خود را دقیقاً به اشخاصی با همین مشخصات نمایش دهید.
تبلیغات PPC (Pay Per Click)
تبلیغات PPC یا Pay Per Click، به معنای پرداخت به ازای کلیک است. یعنی شما به ازای هر کلیک مخاطب روی تبلیغات خود، هزینه میپردازید.
بهعنوان مثال، به ازای هر کلیکی که مخاطب روی تبلیغ شما انجام میدهد، مبلغی (مثلاً 200 تومان) از حساب شما کسر میشود.
شما میتوانید تبلیغات خود را در گوگل ادز به روشهای مختلفی انجام دهید:
- تبلیغات متنی در نتایج جستجو: لینک شما در رتبه اول قرار میگیرد و در کنار آن، عبارت “Ad” نمایش داده میشود که نشاندهنده تبلیغاتی بودن آن است.
- تبلیغات ویدیویی: این نوع تبلیغات را احتمالاً در یوتیوب دیدهاید، جایی که چند ثانیه ابتدایی ویدیو، تبلیغاتی است.
- تبلیغات نمایشی: گوگل، بنر تبلیغاتی شما را در سایتهای پربازدید نمایش میدهد.
آیا گوگل ادز گران است؟
تا به اینجا، گوگل ادز را بهطور کامل توضیح دادیم و مزایای استفاده از آن را بیان کردیم. اما بد نیست نگاهی به معایب آن نیز داشته باشیم.
اولین عیب گوگل ادز این است که نتایج آن، پایدار نیست. یعنی بلافاصله پس از اتمام بودجه، تبلیغات شما از نتایج حذف میشود. دومین عیب، هزینهبر بودن گوگل ادز است.
اما آیا تبلیغات در گوگل واقعاً گران است؟
همانطور که گفتیم، گوگل ادز به ازای هر کلیک از شما مبلغی را دریافت میکند. بنابراین، شما بابت قرار گرفتن تبلیغات خود در گوگل، هزینهای نمیپردازید و صرفاً هزینه شما بر اساس تعداد کلیکها محاسبه میشود.
اما این هزینه چقدر است و چگونه محاسبه میشود؟
این مبلغ به رقابت در کلمه کلیدی مورد نظر بستگی دارد. هرچه سایتهای بیشتری بخواهند در آن کلمه تبلیغات انجام دهند، رقابت سختتر خواهد شد و هزینه آن نیز بیشتر میشود.
بهعبارت دیگر، رقبای شما که خواهان حضور در آن جایگاه هستند، پیشنهاد بالاتری را به گوگل ارائه میدهند. این فرآیند، مانند یک مزایده است. شما باید مبلغ بالاتری را پیشنهاد کنید تا مزایده را برنده شوید.
فرض کنید که شما یک فروشگاه اینترنتی کفش دارید و میخواهید روی کلمه “خرید کفش” تبلیغات گوگل ادز انجام دهید. رقبای شما نیز دقیقاً همین کلمه را برای کمپین تبلیغاتی خود انتخاب کردهاند.
زمانی که مخاطب در گوگل این عبارت (خرید کفش) را جستجو میکند، گوگل پیشنهادهای شما و رقبایتان را بررسی میکند. در واقع، در آن لحظه مزایدهای انجام میشود و نسبت به مبلغ پیشنهاد شده، جایگاهی به شما و رقبایتان اختصاص داده میشود.
بنابراین، هزینه تبلیغات در گوگل به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمیتوان یک عدد ثابت را برای آن در نظر گرفت.
جمعبندی
استفاده از گوگل ادز، دارای مزایا و معایبی است که بهطور کامل مورد بررسی قرار گرفت. انتخاب استفاده از این سیستم، کاملاً به شما و استراتژیهای کسبوکار شما بستگی دارد.
به نظر میرسد که مزایای گوگل ادز، از معایب آن بیشتر است و امتحان کردن آن، ضرری ندارد. اما در هر صورت، سعی کنید در کنار آن، حتماً روی سئو وبسایت خود نیز کار کنید.
برای راهاندازی کمپینهای گوگل ادز، حتماً از یک متخصص کمک بگیرید یا خودتان بهصورت اصولی آموزش ببینید. راهاندازی کمپین بدون آموزش، مانند این است که پول خود را دور ریختهاید.
ارسال پاسخ